Dagen efter x 2

27.04.2014 11:41

Idag är det dagen efter mitt första Kitesurfingförsök, och dagen efter en trevlig kväll på tjejparty ( om man nu är tjejer runt 50, låter så tråkigt med damparty, dessutom var där ingen som var speciellt damig heller - någon pratade om "kosläpp", haha) där jag träffade en och annan trevlig bekant som jag inte mött på många år. Vi hade knytkalas så det blev mycket mat och god mat.

Vad anbelangar min kitesurfingdebut så var det bland det roligaste jag gjort, fast något svårare än jag trodde. Gårdagen ägnades åt att lära sig manövrera och styra "kiten" (skärmen). Jag har inte kollat några rapporter angående vattenståndet i Öresund idag, men det skulle inte förvåna mig om det är halverat och att det är risk för grundstötnig idag. Vid första försöket att få upp skärmen ute i vattnet var jag rätt oförberedd på vilken kraft det var i den trots att det inte var speciellt starka vindar. Jag drogs iväg och bodysurfade efter skärmen och i min förvåning glömde jag stänga munnen och kände mig genomsköljd "from top to buttom" så att säga. Detta upprepades sedan ett antal gånger, vilket fick min mycket tålmodige instruktör att till slut yppa något om "strandade valar", haha. Jag kan förstå jämförelsen, men har som ambition att förvandlas till en smidig delfin inom ett år. Jag insåg också att det kan vara en fördel att öva upp en del kondition och styrka då det är en ganska energikrävande sport. Det hade varit kul om man så småningom skulle kunna Kitesurfa i Finjasjön och nere hos mina föräldarar i Haväng.

Tyvärr blev det (eller som väl var) inte några bra bildbevis så jag får återkomma med det vid ett senare inlägg i bloggen.

—————

Tillbaka


Kontakt

Solregn


Blogg

Lite moln på himlen (i Thailand)

13.12.2014 16:15

—————

Tillbaka till framtiden

23.05.2015 12:22

—————